Microsoft, 2021’den Bu Yana İlk Windows 10 Beta Sürümünü Duyurdu

Microsoft, Windows 10 beta kanalını yeniden açtı ve Insider’lara önümüzdeki haftalarda yeni bir beta sürüm almaları için katılmalarını veya geçiş yapmalarını istedi.

Bu duyuru, Beta ve Sürüm Önizleme kanallarındaki Insider’lar için son Windows 10 sürümünün yayınlanmasından üç yıl sonra geldi.Yeni özellikleri test etmek isteyen Windows 10 Insider’ları, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Insider Programı’na giderek ve mevcut Insider Kanalı seçimine tıklayarak Beta Kanalı’nı seçmelidir.

Windows Insider ekibi, “Windows 10’a yeni özellikler ve daha fazla iyileştirme getirmek için, Windows Insider’lar ile aktif özellik geliştirme yapabileceğimiz bir yere ihtiyacımız var,” dedi.”Bu nedenle, bugün, şu anda Windows 10 kullanan Windows Insider’lar için Beta Kanalı’nı açıyoruz. Bu, Windows 10, sürüm 22H2 için yeni özellikleri tüm Windows 10 kullanıcılarına sunmadan önce Insider’lar ile denememizi sağlayacak.”

Microsoft, Beta kanalına katılan Insider cihazlarını minimum sistem gereksinimlerini karşılasalar bile otomatik olarak Windows 11’e yükseltmeyeceğini belirtiyor—Windows 11 yükseltmesi bir seçenek olarak kalacak.Kanal değişikliği ile Canary veya Dev Kanalları’na geçmek, bilgisayarınızı bu kanallar için mevcut olan en son Windows 11 sürümüne yükseltecektir. Kullanıcılar kısa bir süre için Windows 10’a geri dönebilirler, ancak Beta Kanalı’na veya Windows 10’a geri dönmek temiz bir kurulum gerektirecektir.Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamayan kullanıcılar, Windows 11 Insider Önizleme yapıları için özel olan Canary veya Dev Kanalları’na geçemeyecekler.

Microsoft, açıklamada; “Beta Kanalı’ndaki Insider’lar, en son güncellemeleri almak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güncellemesi yoluyla geçiş düğmesini açabilir, zamanla, bu geçiş düğmesini açık tutan herkese özelliklerin dağıtımını artıracağız. Bu düğme kapalı tutulursa, yeni özellikler hazır olduklarında cihazınıza kademeli olarak sunulacaktır.”

Windows 10 22H2, son sürüm, Windows 10’un destek süresi sona erdiğinde, 14 Ekim 2025’e kadar aylık güvenlik güncelleme sürümlerini almaya devam edecek.

Valve’ın Mayıs 2024 anketi, Windows bilgisayarların %50’sinden fazlasının hala Windows 10 çalıştırdığını gösterirken StatCounter’ın Windows pazar payı istatistikleri %68’i gösteriyor

kaynak: BleepingComputer

Yorum yapın